Rolt er dit seizoen nog een bal op Le Cannonier?

Steven Bologne
| 6 reacties
Rolt er dit seizoen nog een bal op Le Cannonier?
Foto: © SC

Derdeklasser Peruwelz heeft de hand uitgestoken naar Moeskroen om samen één grote club te vormen. Hoewel het hele project nog in zijn kinderschoenen staat, lijkt het niet uitgesloten dat er opnieuw gevoetbald zal worden op Le Cannonier.

Op 28 december gooide Moeskroen de handdoek in de ring en verdween het uit de hoogste voetbalklasse van ons land. Uit derde klasse krijgt de Henegouwse club een hand toegereikt van Peruwelz. “Niets is al beslist, maar we willen graag met Moeskroen samenwerken om één grote club te vormen”, zegt voorzitter Claude Vermeersch in LDH. Langs Moeskroen zijde zijn ze verheugd op het voorstel.

De nieuwe club zou met een naamsverandering verder spelen onder het stamnummer 216 van Peruwelz, en ook met RFC Péruwelz-Moeskroen werd reeds gedacht aan een nieuwe naam. Vooral de gekende  jeugdopleiding van Moeskroen krijgt zo nog een verder bestaansleven.

Gerechtigd correspondent Christian Provenier van Peruwelz sluit niet uit dat Le Cannonier dit seizoen nog bespeeld zal worden. “We wensen onze huidige installaties op dit ogenblik zeker niet te verlaten voor het einde van het seizoen, het is echter niet uitgesloten dat we voor grote affiches uitwijken naar het stadion van de voormalige eersteklasser. Pourquoi pas?”.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties