Interview Vandooren : "Met Lierse weer naar eerste"

Hannes De Meyer
| 13 reacties
Vandooren : "Met Lierse weer naar eerste"
Foto: © SC

Lierse lijkt helemaal klaar voor de titelstrijd in tweede klasse. De ploeg blikte vorig weekend OH Leuven in met 5-0 in en bovendien versterkte het zich de voorbije week met Gonzague Vandooren. Voetbalkrant zocht de nieuwkomer op.

Je hebt nu een week meegetraind. Wat is de eerste indruk van je nieuwe ploeg?


"Het is een zeer talentrijke groep met veel ambitie. Er loopt heel veel kwaliteit rond. Er bestaat een mix van ervaren en jonge spelers. Bijna alle posities zijn dubbel bezet. Dat maakt dat er veel concurrentie is, wat goed is. Het komt de concentratie, scherpte en kwaliteit ten goede."


Je keert terug naar Lierse. Hoe ben je hier beland?


"Het gebeurde eigenlijk allemaal heel snel. Lierse speelde zeer kort op de bal. Vorige week vrijdag zijn de eerste contacten gelegd en de dag erna heb ik mijn contract al ondertekend. Ik ben voor de verdediging aangetrokken, en dan vooral als linksback, niet meer voor in de spits."


Waren er nog andere clubs geïnteresseerd?


"Ik kom van Moeskroen, en dus ploegen uit de streek zoals Zulte Waregem en Kortrijk waren misschien gemakkelijker geweest. Lierse bood zich als een opportuniteit aan. Gezien de situatie en het feit dat ik vrij was, zijn wij de besprekingen begonnen. Ik kon ook naar het buitenland, zoals ondermeer naar China, maar dat heb ik nooit echt overwogen. Ik wou in België blijven."


Wat zijn je verwachtingen bij je nieuwe club?


"Het is duidelijk dat Lierse voor de de promotie naar eerste klasse gaat. En liefst dan nog via de titel. Er heerst dus een zekere gezonde druk. Met deze groep moeten we er helemaal voor gaan."

 

Wringt het niet dat je van eerste naar tweede klasse moet afzakken?

"Lierse is wel een tweede klasse-ploeg, maar eentje met enorm veel ambitie en kwaliteit. Ook de voorzitter is heel ambitieus en dat heeft me over de streep getrokken."

"Ik ben hier zeker niet als toerist. Natuurlijk zal ik mij moeten bewijzen, ook al kom ik van eerste klasse. De concurrentie is er, maar ik ben er zeker van dat ik met mijn ervaring en mijn kwaliteiten dit Lierse iets kan bijbrengen."

Hoe heb je de laatste maanden bij Moeskroen beleefd?


"De laatste maanden waren heel moeilijk. We trainden eigenlijk niet meer, zeker niet deftig. De wedstrijden gingen dan niet door. De onzekerheid over de toekomst speelde dan ook nog eens mee. Het was echt geen gemakkelijke periode."


"Ik ben blij dat ik nu terug normaal kan voetballen. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk terug naar mijn beste niveau kan toegroeien. De omstandigheden van toen zorgen er toch voor dat je een achterstand kent. We zullen zien hoe het loopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties