Kleine stunt Wit-Rusland op EK Futsal

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Kleine stunt Wit-Rusland op EK Futsal
Foto: © SC

Ondanks een stunt op het EK Futsal kan Wit-Rusland meer dan waarschijnlijk toch zijn valiezen pakken. Het land speelde echter wel gelijk tegen Portugal.

Wit-Rusland is een kleintje op het EK Futsal en dat was in de eerste wedstrijd in groep D tegen Spanje al te merken: 9-1 werd het voor de Spaanse zaalvoetballers.

Gisterenavond speelde Wit-Rusland zijn tweede en laatste wedstrijd in de groepsfase. Portugal was de tegenstrever. De Portugezen liepen uit tot 0-2, maar tegen alle verwachtingen in kwamen de Wit-Russen terug en gingen ze zelfs over het technische sterke Portugal: 4-2.

Portugal sloeg hard terug en kwam 4-5 voor amper 1'09" voor het einde van de partij. Maar een oerdegelijk Wit-Rusland sloeg één seconde voor tijd terug: 5-5.

Wit-Rusland vierde het punt als een overwinning, want het is een ware stunt dat zij in een groep met Spanje en Portugal zichzelf toch op het scorebord weten te plaatsen. Het tornooi is echter toch zo goed als zeker gedaan voor de Oost-Europeanen. Ze verloren hun eerste partij met 9-1 van Spanje. 

Alleen als Portugal met grotere cijfers verliest van Spanje, kan Wit-Rusland rekenen op een verlengd verblijf op het EK. Die kans is onbestaande vermits Spanje de titelverdediger is.

In groep C won Servië met 2-0 van Slovenië. De Slovenen verloren ook al hun eerste partij tegen Rusland met 5-1 en zijn bijgevolg uitgeschakeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties