Kortrijk, Essevee en Roeselare grote winnaars

Anthony Van der Planken
| 84 reacties
Kortrijk, Essevee en Roeselare grote winnaars
Foto: © SC

KV Kortrijk, Zulte Waregem en Roeselare hebben zaterdagavond een uitstekende zaak gedaan. De drie teams wonnen en komen zo een stap dichter bij hun doel.

Kortrijk nam thuis vlot de maat van Germinal Beerschot, een concurrent in de strijd om play-offs 1. De West-Vlamingen stonden bij de rust al 3-0 voor na doelpunten van Ibou, Benteke en De Beule. De bezoekers waren niet in staat iets terug te doen en moeten zich stilaan zorgen beginnen maken.

Ook Zulte Waregem deed een goede zaak. Essevee klopte thuis concurrent Sint-Truiden met 2-0. Karel D'Haene en Chevalier scoorden voor de thuisploeg.

Gent slaagde er niet in om te winnen. De Buffalo's bleven in Westerlo steken op een scoreloos gelijkspel.

Roeselare ten slotte was onderin de grote winnaar. De West-Vlamingen klopten enige concurrent Lokeren met maar liefst 1-4. Rukavytsya scoorde twee keer, Tomou en Dequevy scoorde de andere Roeselaarse doelpunten. Ziv kon onderweg de Lokerse eer nog redden.

In de beker won Anderlecht zijn heenwedstrijd in de kwartfinales van de Beker met 2-1 van Cercle Brugge. Boussoufa en Kouyaté scoorden voor de thuisploeg, Bozovic voor de bezoekers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties