Lierse en Eupen laten punten liggen

Hannes De Meyer
| 9 reacties

In tweede klasse zijn Lierse en Eupen niet verder gekomen dan een gelijkspel. De kloof tussen de Pallieters en de Oostkantonners blijft zo twee punten.

Lierse kwam 1-0 op achterstand nadat een afgeweken schot van De Munter in doel belandde. Na de pauze voerde Lierse de druk op. Cavens kon een heel licht toegekende strafschop omzetten. Even later kwam Lierse op voorsprong. Een schot van Matthys werd in de rebound fraai in de kruising getrapt. 1-2 met nog een kwartier te spelen. De competitieleider leek zijn schaapjes op het droge te hebben, maar daar dacht invaller Cordier anders over. Hij ging drie Lierse-spelers voorbij en legde panklaar tot bij Euvrard die zo voor het billijk gelijkspel zorgde.

Eupen heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van de competitieleider om langszij te komen in de rangschikking. Het gaf thuis tegen Ronse een 2-0 en 3-1 voorsprong nog uit handen. De wedstrijd eindigde op 3-3.

Oostende blijft in de subtop meedraaien. De kustploeg blikte in eigen huis rode lantaarn Luik in met 5-0. Laleman, twee keer Helegbe en Mokulu zorgden voor de goals.

Antwerp en Bergen zijn dan weer niet tot scoren gekomen. De eerste helft was gelijkopgaand. In de tweede helft keek Sankare tegen een rode kaart aan en kwam Antwerp aan kansen. Scoren lukte niet meer voor de thuisploeg, zelfs niet vanop elfmeter.

Ook de wedstrijd tussen Tubeke en Beveren eindigde op een scoreloos gelijkspel. Gillis kreeg nog rood bij de thuisploeg. Veselinovic zorgde voor een uitoverwinning van Brussel op Dender. Waasland won tenslotte van Doornik na een doelpunt van Sampil.

Vandaag staan er nog twee wedstrijden op het programma. Turnhout moet naar OH Leuven. Tienen speelt uit bij Borinage. (AN)