Boussoufa: "Altijd gedroomd van zo'n doelpunt"

Steurbaut Kersten
| 26 reacties
Boussoufa: "Altijd gedroomd van zo'n doelpunt"
Foto: © SC

Mbark Boussoufa knalde tegen Germinal Beerschot op een sublieme wijze de 0-4 tegen de netten. De Marokkaan genoot na de wedstrijd nog zichtbaar na van zijn wereldgoal.

Net voorbij het uur kwam het moment de gloire van Boussoufa. Met een retro werkte hij een voorzet van Romelu Lukaku onhoudbaar voorbij Tome Pacovski.

“Ik heb altijd gedroomd van zo’n doelpunt”, lacht Boussoufa. “In de finale van een jeugdtornooi had ik al eens zo gescoord en ik vroeg me af ‘Wanneer maak ik nog eens zo'n doelpunt?’. Ik zag de ruimte in de rug van Clement en kreeg de bal perfect aangespeeld. Het was een echte Playstation-goal, zei Romelu.”


Anderlecht degradeerde Germinal Beerschot in eigen huis tot een meeloper. “Vanaf de eerste minuut zat het goed”, vindt Boussoufa. “De balcirculatie verliep vlot, er was veel beweging en we maakten mooie doelpunten. Dit was onze beste prestatie van het seizoen. We waren gewoon heel sterk. Voorin kan iedereen het verschil maken en achterin spelen we heel secuur”


De voorbije 12 wedstrijden pakte Anderlecht 34 op 36. “Ik denk niet dat we dat al meegemaakt hebben. En we proberen zo lang mogelijk deze positieve reeks door te trekken, maar we moeten de voetjes op de grond houden. Iedereen kan ons stoppen. Een zege tegen Club kan ons woensdag een psychologisch voordeel opleveren, maar zelfs dan is er nog een lange weg af te leggen.” (AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties