Ferrera: "Drie punten met goed voetbal"

Nico Wieme
| 2 reacties
Ferrera: "Drie punten met goed voetbal"
Foto: © SC

Emilio Ferrera heeft zijn start niet gemist als coach van Lokeren. De nieuwe oefenmeester van de Waaslanders zag zijn team goed georganiseerd spelen tegen KVM. “Maar geen enkele zege is simpel”, aldus Ferrera.

“We speelden tegen Mechelen vanuit een goede organisatie. De bezoekers creëerden weinig kansen tegen ons”, vond Emilio Ferrera na afloop van de met 2-1 gewonnen match tegen de Maneblussers.

 

Selectie

 

Opvallend was de keuze voor Tomo Sokota in de spits. “Sokota heeft de voorbije maand goed getraind. De Kroaat verdiende het om te starten. Ikzelf ga niemand selecteren, het zullen de spelers zelf zijn die zich selecteren door hun inzet op training.”

 

Ferrera beseft dat hem nog een moeilijke taak wacht bij Lokeren. “Met Roeselare strijden we om het rechtstreekse behoud. Het belangrijkste is dat we tegen Malinois met goed voetbal de drie punten hebben gepakt. Mijn spelers moeten wel beseffen dat niets simpel is, ook de zege tegen Mechelen niet, al hebben zij tegen ons voor niet veel druk kunnen zorgen.”

 

Competitie nog niet gedaan

 

“Deze zege is een droomstart, mede door de nederlaag van Roeselare. We komen nu op gelijke hoogte van de West-Vlamingen. De competitie is nog niet gedaan. Woensdag wacht ons al Charleroi”, aldus de Spaanse Belg.

 

Ferrera stond nog even stil bij zijn terugkomst naar België. “Ik ben tevreden om terug te zijn. Spijt van mijn keuze voor Lokeren heb ik niet. Ze hebben een gezellig stadion en er zat tegen Mechelen redelijk veel volk. Ook de scheidsrechter was goed.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties