Hervorming Belgische voetbalbond op til

Hannes De Meyer
| 14 reacties
Hervorming Belgische voetbalbond op til
Foto: © SC

De Profliga richtte vrijdag een werkgroep op die tot hervormingen bij de KBVB moet leiden.

De vijftien eersteklassers vergaderden vrijdag drie uur lang over de debacle bij de voetbalbond van de voorbije weken. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker verleende Charleroi gunstmaatregelen om de kalenderproblemen te helpen oplossen. Die maatregelen werden door het Uitvoerend Comité van de KBVB weer ingetrokken, maar konden door Charleroi voor een burgerlijke rechtbank toch worden afgedwongen.

Eén van de uitkomsten van de vergadering was de oprichting van een werkgroep die de KBVB uit het slop moet halen. De nieuwe werkgroep zal worden voorgezeten door Ivan De Witte en zal verder bestaan uit Herman Van Holsbeeck (Anderlecht), Filips Dhondt (Club Brugge), Pierre François (Standard), Dirk Degraen (Racing Genk) en Joseph Allijns (KV Kortrijk).

De positie van De Keersmaecker werd tijdens de vergadering ook besproken, maar voor de Profliga mag de bondspreses aanblijven. "Ik heb gevraagd om niet op de man te spelen", verklaarde De Witte. "Het systeem is het probleem. Er is dringend een modernisering, en vooral een professionalisering, nodig. De werkgroep zal onderzoeken hoe de structuren en het functioneren van de bond verbeterd kunnen worden. Dat moet niet in conflict, maar wel in in samenspraak met de federatie gebeuren", zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

De Witte, tevens voorzitter van de Profliga en AA Gent, kijkt ook naar onze buurlanden. "Ik zie daar niet gebeuren wat hier gebeurt."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties