De Roeck met Augsburg naar halve finales, Bayern ook

Manuel Gonzalez

Jonas De Roeck (foto) heeft zich met tweedeklasser Augsburg geplaatst voor de halve finales van de Duitse beker. Ook Bayern stoot door.

Jonas De Roeck stond de hele wedstrijd tussen de lijnen als centrale verdediger bij Augsburg. De tweedeklasser won met 2-0 van FC Köln. Thurk bracht de thuisploeg al na drie minuten op voorsprong.

De bezoekers eindigden de wedstrijd uiteindelijk met acht na rode kaarten voor Chihi, Podolski en Petit. Vier minuten voor tijd verdubbelde Rafael de score.

Bayern München won in eigen huis met 6-2 van tweedeklasser Greuther Fürth, maar had het lange tijd moeilijk. Müller zorgde na vijf minuten al voor 1-0 maar Nöthe en Allagui (ex-Anderlecht) zorgden voor de rust nog voor de verrassende 1-2.

Op het uur kon Robben op strafschop gelijkstellen waarna Bayern de wedstrijd volledig in handen nam. Binnen de zeven minuten zorgden Ribery en Lahm voor een geruststellende 4-2 voorsprong.

Opnieuw Müller en een eigen doelpunt van Allagui zetten de 6-2 eindstand op het bord. Daniel Van Buyten was ziek en zat niet in de kern.