Jacobs zet Saré uit selectie Charleroi

Wouter Laeremans
| 9 reacties
Jacobs zet Saré uit selectie Charleroi
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Trainer Ariël Jacobs stelde zijn selectie samen voor de wedstrijd in en tegen Charleroi, ook al is het nog niet zeker dat die wedstrijd kan doorgaan. De twijfelachtige Boussoufa is er bij. Bouba Saré werd om disciplinaire redenen uit de kern gehouden.

Boussoufa trainde dinsdag en donderdag niet of amper en woensdag individueel. De Marokkaanse balkunstenaar was dan ook onzeker, maar tijdens de vrijdagtraining ging het blijkbaar een stuk beter. “Op basis van wat hij vandaag heeft laten zien op training, kan Boussoufa morgen spelen”, vertelt Jacobs.

“Hij had last van de griep en andere kwaaltjes. Trainen ging met ups en downs. Maar normaal is hij fit genoeg om aan de match te beginnen.” Ook Kouyaté was even onzeker, maar trainde vandaag weer voluit.

Disciplinaire straf voor Bouba

De grootste verrassing was de niet-selectie van Bakary ‘Bouba’ Saré. De Ivoriaanse jongeling werd door Jacobs disciplinair gestraft en valt uit de selectie. Over de redenen wilde de Anderlecht-coach niet veel kwijt.

“Het disciplinaire komt van zijn kant en de redenen zijn van mij”, was Jacobs cryptisch. “Zijn schorsing heeft extrasportieve gronden, maar ik vond een extrasportieve straf niet voldoende. Een sportieve sanctie drong zich op. Zijn gedrag kon in het licht van de ploeggeest niet onbestraft blijven.”

Door de schorsing van Saré komt er een plekje vrij in de selectie van paarswit. Nieuwkomer Marecek mag voor de eerste keer dromen van een debuut voor Anderlecht. “Die jongen heeft zelf aangegeven dat de overgang van, met alle respect, een middenmoter uit de Tsjechische competitie naar Anderlecht geen evidentie is
. Ook al ben je dan een grote belofte”, zegt Jacobs.

“Maar hij heeft de juiste Tsjechische mentaliteit, die we ook bij zijn landgenoten zien. Hij wil werken voor de ploeg.”

Veld geen excuus

Als de weergoden tegenzitten, wordt Charleroi-Anderlecht morgen niet gespeeld. Voorlopig is de toestand van het veld nog onzeker. “Als we spelen, zal het veld de kwaliteit van het voetbal niet ten goede komen. Maar het mag geen excuus zijn.”

“Op zo’n terrein ben je meestal licht benadeeld als je moet winnen of scoren. Maar dat zijn uiteindelijk maar details”, analyseerde de Vlaams-Brabander.

Jacobs trainde in de week niet anders na het eerste verlies sinds lang, thuis tegen Sint-Truiden. “Elke match moet in vraag gesteld worden, ook al verlies je niet. Anders geraak je niet vooruit. Feit is dat we eerste staan in de stand en dan moet je altijd paraat staan. Dat gaan we proberen tonen in de volgende vijf matchen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties