Rapide Lebbeke wint van Oudegem en pakt 2de periode

Rapide Lebbeke wint van Oudegem en pakt 2de periode
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet zonder moeite heeft Rapide Lebbeke de volle buit kunnen thuishouden in de derby met SK Oudegem. De bezoekers bewezen dat ze verdienen om bovenaan mee te draaien, maar vergaten dat je moet scoren om te winnen.

Met 2 ploegen in de winning-mood rekenden de toeschouwers op een spannende derby en die kregen ze ook, al zorgde de sneeuwmat af en toe voor enige onverwachte capriolen. Rapide tekende voor de eerste actie met een kopbal van kersvers papa, Bram De Roover. Aan de overzijde diende Koen Mathijs attent te reageren bij een mistasten in de verdediging. Even later ging Steven De Vos goed plat op een kopbal van Diederik Van Driessche. Filip Timmerman zag een pegel stranden op een verdedigend been. Net voor het halfuur kopte De Roover een voorzet perfect op het hoofd van Didi Van Driessche en die dropte de bal in de verste winkelhaak. Oudegem reageerde direct met een snelle counter via Danny Gysbrecht die alleen voor Mathijs verscheen. De bezoekende aanvaller knalde overhoeks naast. De Roover stuurde Lendert Putteman diep. De bal gleed iets te ver door zodat De Vos zich nog in de baan van het schot kon gooien. Op slag van rust kreeg Steven De Maerschalk een uitstekende kans maar trapte onbesuisd voorlangs.

De bezoekers gingen direct op zoek naar de gelijkmaker en Mathijs had een karpersprong nodig bij een vrije trap van Nico Van Gyseghem. Ook Brecht Vermeir geraakte niet voorbij de thuisgoalie. Beide ploegen hadden om beurten balbezit maar doelgevaar kwam er pas een kwartier voor tijd. De Roover kopte een hoekschop via de voet van een verdediger nipt naast. In de slotminuten werd het terug spannend. Mathijs had een save nodig op een vrijschop van Van Gyseghem. Aan de overzijde vlamde Jeroen Scheerlinckx een voorzet naast.

Oudegem houdt het voorlopig bij 14 op 21, terwijl Rapide Lebbeke een 7de opeenvolgende zege liet optekenen. Meteen is de leider ook zeker van het 2de periodekampioenschap al reikt de ambitie nog iets hoger.

Rapide Lebbeke: Mathijs, De Visscher, Verhaegen, Verhoogen, J. Scheerlinckx, Putteman (69’ Mannaerts), D. Van Driessche (79’ Sanders), Foket, B. Van Driessche, De Roover, Van den Abbeele.

 

SK Oudegem: De Vos, Verhulst, Coppens, Dosseray, Gysbrecht, De Roeck, Van Gyseghem, De Maerschalk (67’ S. Vermeir), B. Vermeir, Bal, Timmerman.

Doelpunt: 28’ D. Van Driessche 1-0

Gele kaarten: B. Van Driessche, Verhaegen, Putteman, Coppens, Gysbrecht

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties