Valencia-coach: "Ref heeft mijn spelers niet beschermd"

Nico Wieme
| 41 reacties
Valencia-coach: "Ref heeft mijn spelers niet beschermd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Valencia konden ze zich niet verzoenen met de 1-0-nederlaag tegen Club Brugge. Unai Emery zocht het falen van zijn team vooral in de zogenaamde harde aanpak van de Bruggelingen die door de ref onvoldoende bestraft werd.

“Er waren drie belangrijke fases in de match: de ernstige blessure van Jérémy Mathieu, de rode kaart voor David Silva en de fout van mijn keeper (Miguel Moya, red.) bij het tegendoelpunt”, analyseerde Unai Emery de match. “Dat rood was absoluut niet terecht. Silva heeft gedurende de match zelf veel schoppen geïncasseerd. Moya speelde een goede match, maar maakte helaas één foutje waardoor we verloren. We moeten onze doelman blijven steunen. Het is een fout die iedereen kan maken.”

 

Valencia beter dan Club

Voor de Valencia-coach staat het al vast wie de volgende ronde zal halen. “We zullen de scheve situatie in de terugmatch rechtzetten. We willen sportieve revanche voor alles wat hier gebeurd is. Ik reken op de steun van onze fans om ons te kwalificeren. Valencia was veel beter dan Club, maar we zijn genekt door de rode kaart en die zware blessure van Mathieu. Ik ben optimistisch voor de terugmatch.”

Emery wou niet te zwaar tillen aan het 1-0-verlies in Jan Breydel. “Ondanks de nederlaag hebben we veel kansen gecreëerd. Het verlies is een accident de parcours. We zijn blijven werken om te scoren, maar dat is jammer genoeg niet gebeurd.

Ref beschermde spelers niet

Tot daar bleef de Spanjaard nog beleefd. Nadien richtte hij zijn pijlen op Club Brugge, de scheidsrechter en de UEFA. “De fout die Carl Hoefkens maakt op Mathieu was binnen de grenzen van de regels, maar de ref had onze spelers in het algemeen meer moeten beschermen. Dat is niet gebeurd. We hebben te veel schoppen geïncasseerd.”

“De UEFA wil aandacht voor de fair play, maar doet er niets aan om de scheidsrechters beter te maken. Daar zouden ze zich beter eens mee bezighouden in plaats van energie te steken in randactiviteiten”, eindigde Emery. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties