Van den Stock: "Match voor echte mannen"

Steurbaut Kersten
| 45 reacties
Van den Stock: "Match voor echte mannen"
Foto: © SC

Anderlecht zal in het San Mames-stadion van Athletic Bilbao enthousiast ontvangen worden door de Baskische fans. Van voorzitter Roger Van den Stock mag Ariël Jacobs zelfs een voorzichtige aanpak prediken.

“Dit wordt een match voor echte mannen”, zegt Van den Stock in de kranten. “Maar ik heb geen schrik. Jongens als Lukaku, Kouyaté, Mazuch, ... hebben bewezen dat ze hun voet durven zetten.”

Het verschil tussen de Jupiler Pro League en de Primera Division is echter immens, beseft ook Van den Stock. “We zijn in een situatie verzeild waarbij de Belgische topclubs niet meer kunnen concurreren met de bedragen en de lonen van andere landen.”

“Neem Spanje. Bij de FIFA weten ze dat nagenoeg alle Spaanse eersteklassers failliet zijn, en toch wordt dat getolereerd. Anderlecht moet in Bilbao strijden met de middelen die we hebben: een jonge ploeg met een stevige mentaliteit."

En daarbij heeft Van den Stock niets tegen een voorzichtige aanpak in het Baskenland. “Raymond Goethals kon als geen ander een resultaat nastreven. Laten we zijn voorbeeld volgen om vervolgens de beslissing te forceren in de terugwedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties