Vercauteren: ''Ik verwacht veel van Lokeren''

Ruben Philippe
| 16 reacties
Vercauteren: ''Ik verwacht veel van Lokeren''
Foto: © SC

Morgenavond openen Racing Genk en Lokeren de 27ste speeldag. Het staat nu al vast dat de wedstrijd zal gespeeld worden. Vercauteren bereidt zich daarom voor op een gretig Lokeren.

Vorig weekend kwam Racing Genk niet aan de bak omdat het veld in KV Mechelen onbespeelbaar werd verklaard. Ook de trainingen verliepen niet al te vlot. "Het is problematisch naar de fysieke scherpheid toe, we moesten trainen in slechte omstandigheden. Ik heb ze dan ook enkele dagen vrijaf gegeven, daarna was het opnieuw behelpen. Mentaal was het ook zeer moeilijk. We hadden namelijk geen doel om naar toe te trainen", vertelt Frank Vercauteren op de officiele site van Genk.

Ook hij ziet de problemen van de kalender onder ogen. "Het is duidelijk dat we niet klaar zijn om zo'n kalender af te werken. De infrastructuur en trainingsmogelijkheden zijn niet ideaal. Het wordt nu heel zwaar voor de clubs. We moeten daar geen excuses achter gaan zoeken maar ideaal is het zeker niet", vervolgt hij.

Morgenavond komt Lokeren op bezoek in de Cristal Arena. De manschappen van Emilio Ferrera willen zich graag tonen aan hun nieuwe trainer. "Ik verwacht veel van Lokeren, het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons. Mede door hun nieuwe trainer maar ook door de overwinning in de laatste wedstrijd. Het is een ploeg die meer mogelijkheden heeft dan waar ze momenteel in de rangschikking staan. Nu vertrekken we ook als favoriet, dat in tegenstelling tot de wedstrijden tegen Brugge en Standard", aldus Vercauteren.

De trainer kan wel beschikken over nagenoeg het volledige elftal. "Dat moet ook, dat houdt de concurrentie levendig. We gaan zeker veel volk nodig hebben in de komende wedstrijden. Hoe meer volk beschikbaar is, hoe beter voor de ploeg", vervolgt hij. Vercauteren krijgt daardoor wel een luxeprobleem voorgeschoteld. "In het moderne voetbal is dat ook noodzakelijk. Er zal veel volk in de tribune zitten of eventueel zelfs nog enkele thuis." 

"Als ik moet spreken van gevaar kijk ik niet naar de tegenstander. Het gevaar zit bij ons als we niet doen wat we moeten doen. Als je achteraf wordt geklopt, maar er toch alles aan hebt gedaan, dan heb je daar niets over te zeggen. Het gevaar zit bij ons en dat mag zeker niet naar boven komen", besluit Vercauteren. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties