Gent en Zulte Waregem laten zich verrassen

Anthony Van der Planken
| 28 reacties

Sint-Truiden heeft zijn reputatie van giant killer weer alle eer aangedaan. De Kanaries klopten Gent op eigen terrein met 0-1. Ook Zulte Waregem liet zich verrassen: het geraakte niet verder dan een gelijkspel tegen Roeselare.

Sint-Truiden boekte een knappe 0-1-zege op het veld van een zwalpend AA Gent. Cephas Chimedza scoorde vlak na rust de enige goal van de avond. De Buffalo's zijn nog steeds op zoek naar hun eerste competitiezege van het nieuwe jaar en moeten nu stilaan beginnen opletten voor hun plekje in de play-offs. STVV lijkt trouwens goed op weg om die play-offs te halen. De Kanaries ontvangen volgende week Club Brugge.

Ook KV Kortrijk zette een belangrijke stap richting top zes. De troepen van Georges Leekens lagen in de eerste helft onder tegen Cercle Brugge, maar kwamen wel op 1-0 via Benteke. In de tweede helft diepten De Beule en Messoudi de score uit. Evens wist in de slotminuten nog te milderen. Kortrijk en Sint-Truiden zetten zo Standard, dat morgen aan de bak moet op het veld van Club Brugge, stevig onder druk.

Zulte Waregem dreigt dan weer de verliezer van de speeldag te worden. Essevee verslikte zich thuis in Roeselare. Zulte Waregem kwam wel vroeg 1-0 voor via Roelandts, maar moest al even snel de gelijkmaker van Dissa toestaan. De thuisploeg zakt zo weg uit de belangrijke top zes.

Westerlo ten slotte heeft na zijn 4-0-zege tegen Charleroi quasi zekerheid over het behoud. Iakovenko schitterde en opende na de rust de score. De Petter, Molenberghs en Van Asten dikten aan.