Advocaat: "We wilden beginnen tegen Duitsland"

Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Advocaat: "We wilden beginnen tegen Duitsland"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels openen hun EK-voorronde in eigen huis tegen Duitsland. Bondscoach Dick Advocaat is tevreden met de kalender.

"Ik ben heel tevreden met deze kalender", zegt Advocaat aan de VRT. "Ons doel was om tegen Duitsland en Turkije te beginnen en daar zijn we in geslaagd."

"Duitsland heeft niet heel lang daarvoor deelgenomen aan het WK in Zuid-Afrika en zou misschien in een overgangsfase kunnen zitten. Turkije van zijn kant heeft een nieuwe coach (Hiddink, nvdr) en zal zich aan hem moeten aanpassen."

"Die twee landen zijn in september misschien nog wat op zoek naar zichzelf en daar kan België eventueel van profiteren. De kalenderopmaak duurde niet zo lang, de landen begrepen elkaar snel."

Ook assistent Marc Wilmots reageerde opgelucht: "We zijn voor 80% tevreden. Het is niet helemaal hoe we het wilden, maar toch wel bijna."

"We wilden graag beginnen en eindigen tegen Duitsland en dat is gelukt. Zij zijn favoriet, maar komen van het WK en dan stoppen er enkele spelers en komt er mogelijk een nieuwe coach. De eerste match is goeie kans om hen te pakken."

"We willen tot het einde meedoen voor de kwalificatie. De aanwezigheid van Dick Advocaat en zijn naam betekenden een meerwaarde voor onze delegatie." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties