Advocaat haalt Lukaku bij selectie

Steurbaut Kersten
| 97 reacties
Advocaat haalt Lukaku bij selectie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Dick Advocaat heeft Anderlecht-aanvaller Romelu Lukaku opgeroepen voor de oefeninterland tegen Kroatië. De Nederlander had ook nog een verrassing in petto: Steve Colpaert mag zich voor het eerst Rode Duivel noemen.


Lukaku ziet zijn sterke prestaties van de voorbije maanden dus beloond met een eerste selectie voor de nationale ploeg. Met zijn 16 jaar en 296 dagen wordt hij de op twee na jongste Rode Duivel ooit na Fernand Nisot (16 jaar en 19 dagen, 1911) en Anthony Vanden Borre (16 jaar en 187 dagen, 2004).

 

De oproeping van Colpaert komt als een verrassing, maar de verdediger van Zulte Waregem wordt door Advocaat aanzien als een mogelijke oplossing voor de rechstachterpositie. Sepp De Roover is geblesseerd, Gill Swerts -onder Advocaats hoede in Alkmaar- zit niet in de selectie.

 

Ook Wesley Sonck zit bij de 21 namen. Bij Club Brugge komt de spits amper aan spelen toe, maar Advocaat lijkt wel in de kwaliteiten van de Ninovieter te geloven. Jonathan Blondel mag mee met Sonck naar de nationale ploeg. Hij speelde in 2004 zijn laatste wedstrijd voor de Rode Duivels. (AN)

 
Doelmannen: Logan Bailly, Jean-François Gillet

 

Verdedigers: Toby Alderweireld, Steve Colpaert, Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts, Daniel Van Buyten, Thomas Vermaelen, Van Damme

 

Middenvelders: Jonathan Blondel, Thomas Buffel, Mehdi Carcela, Steven Defour, Karel Geraerts, Maarten Martens, Jan Vertonghen, Axel Witsel

 

Aanvallers: Moussa Dembélé, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin Mirallas, Wesley Sonck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties