Inter en Chelsea houden opties open

Steurbaut Kersten
| 19 reacties

Alles is nog te doen over twee weken op Stamford Bridge. Inter Milaan won met het kleinste verschil van Chelsea, maar Salomon Kalou bezorgde de Londense club het belangrijke doelpunt op verplaatsing.

Diego Milito zette de thuisploeg al vroeg op rozen. De Argentijn profiteerde al vroeg in de wedstrijd om slecht verdedigen bij Chelsea af te straffen. Petr Cech zag het leer in de kortste hoek tegen de netten vliegen.

Het idelae scenario voor José Mourinho. Vroeg scoren en dan de voorsprong verdedigen. Chelsea slaagde er niet in om de Interdefensie te ontwrichten en moest het hebben van schoten uit de tweede lijn. Didier Drogba was op vrije trap dicht bij de gelijkmaker, maar de Ivoriaan knalde de dwarsligger net niet aan flarden. The Blues ontsnapten zelfs aan de 2-0, maar Samuel Eto'o was te verrast om de bal tegen de touwen te jagen.

Net na rust bezorgde Salomon Kalou de Londenaars het belangrijke doelpunt op verplaatsing. Met een overhoekse schuiver nam hij Julio César te grazen. Chelsea leek even door te drukken, maar Esteban Cambiasso zette Inter al snel terug op voorsprong. De kale Argentijn gaf in twee tijden Cech het nakijken.

CSKA Moskou - Sevilla: 1-1

Sevilla speelde zich een goede uitgangspositie bij elkaar in Moskou. De Spanjaarden speelden 1-1 gelijk op het veld van CSKA. Alvaro Negredo opende na 25 minuten de score voor de bezoekers, maar Mark Gonzalez blies de kwalificatiedromen van de Moskovieten terug nieuw leven in. (AN)