Onrust in aanloop naar Anderlecht - Bilbao

Steurbaut Kersten
| 70 reacties
Onrust in aanloop naar Anderlecht - Bilbao
Foto: © SC

De aanloop naar de wedstrijd tussen Anderlecht en Athletic de Bilbao verloopt bijzonder onrustig. In Brussel is het al tot enkele kleine incidenten gekomen tussen Belgische en Spaanse fans.

Woensdagavond vonden er aan aan het Rogierplein in Brussel al relletjes plaats. Daarbij liep een Baskische supporter een neusbreuk op. Enkele andere fans hielden er lichte verwondingen aan over.

Ook vandaag deden er zich, ondanks massale aanwezigheid van de politie, al enkele incidenten voor. Beide supportersclans zouden voor de wedstrijd willen afspreken aan een hotel in het Brusselse.

De ordediensten proberen de fans strikt te scheiden en raden de fans van Bilbao aan om zich in groep te verplaatsen en geen clubkleuren te dragen buiten het stadion. Er zijn naar verluidt slechts 700 Spaanse fans naar België afgezakt. Paars-wit verkocht nochtans 1.600 tickets aan de Basken.

Vorige week kwam het na de wedstrijd in Bilbao tot zware rellen. De paars-witte fans betraden het veld nadat ze door de Basken bekogeld werden met flessen en staven. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties