Vercauteren: "Verschil zit vaak in de hoofden"

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Vercauteren: "Verschil zit vaak in de hoofden"
Foto: © SC

Racing Genk trekt vanavond naar het Jan Breydelstadion voor de confrontatie met Cercle Brugge. Op de trainersbank wordt het een aangenaam treffen tussen Frank Vercauteren en Glen De Boeck.

Vercauteren en De Boeck kunnen het goed met elkaar vinden. “Het zal moeilijk zijn om de andere echt te verrassen”, zegt de Genk-trainer in HLN. “Maar wij weten wat wij kunnen en kunnen slechts tevreden zijn met de drie punten.”

Zeker na het puntenverlies tegen Roeselare. “Ik ben ontgoocheld over het resultaat, maar ik mag voor een deel tevreden zijn met de manier waarop we voetbalden. De spelers hebben er alles aan gedaan en voor de ploeg gespeeld.”

“Die goede punten moeten meegenomen worden. En ook de werkpunten. Vooral op het mentale vlak waar we een constante moeten vinden om de taken beter af te werken. Het verschil ligt niet altijd in de voetjes, maar zit vaak in de hoofden.”

Alleen bij een zege maakt Genk nog een (kleine) kans op de play-offs. Vercauteren is niet blij dat die kans de voorbije weken zo benadrukt werkt in de media. "Sommige jongens hebben zich laten gek maken door die berichtgeving en ze verloren hun zin voor realiteit." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties