Mununga: "Ik ging volledig voor de bal"

Ward Callens
Mununga: "Ik ging volledig voor de bal"
Foto: © SC

De tweede rode kaart in Mechelen – Kortrijk was voor Joachim Mununga, nadat hij in botsing kwam met Glenn Verbauwhede. “Ik ging volledig voor de bal, maar geef toe dat ik het duel een beetje zocht”, zei de spits achteraf.

Joachim Mununga kreeg zijn rode kaart nauwelijks drie minuten na Aloys Nong. De Congolese Belg kwam buiten de rechthoek in aanraking met bezoekend doelman Glenn Verbauwhede en kreeg meteen rood van scheidsrechter Burie. Ook de Kortrijkse doelman ging met een hoog been naar de bal, maar kwam er zonder kaart vanaf.

“Ik ging volledig voor de bal, maar geef toe dat ik het duel wel een beetje zocht”, reageert Mununga op de clubsite. “Ik had niet de intentie om de keeper te kwetsen, want hij kwam zelf ook op spectaculaire wijze ingevlogen. De afdruk van zijn studs staan nog steeds in mijn buik, maar ik kreeg wel de rode kaart”, aldus de aanvaller.

Volgens Glenn Verbauwhede nam Burie de correcte beslissing. “Ik denk dat de scheidsrechter in eer en geweten heeft gehandeld en de jusite beslissingen heeft genomen. In het duel met Mununga ben ik als eerste op de bal. Nadien volgt er een botsing met de speler van Mechelen en geeft de ref de speler in kwestie een rode kaart”, aldus de West-Vlaamse goalie. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties