Advocaat: "Geen schade lijden was het idee"

Ward Callens
| 13 reacties
Advocaat: "Geen schade lijden was het idee"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Dick Advocaat was na afloop van het nipte verlies tegen Kroatië best teleurgesteld. “Deze wedstrijd verdiende geen overwinnaar”, zei de Nederlander.

“Beide teams speelden voorzichtig. Geen schade lijden was het idee”, zei Dick Advocaat na tegenover VRT na afloop van de wedstrijd. “Ik heb van beide kanten dan ook weinig kansen gezien. Ik denk dat wij nog iets meer kansen hebben gecreëerd dan zij. Dat zie je ook aan de corners, tien tegen één. Maar dan met één lucky shot scoren zij de goal. En dat zal waarschijnlijk ook hun kwaliteit zijn.”


Ook ging volgens Advocaat doelman Logan Bailly niet volledig vrijuit bij het schot van Niko Kranjcar. “Maar ik moet het nog eens opnieuw bekijken, vanop de bank was dat moeilijk”, voegde hij eraan toe.


Mehdi Carcela-Gonzalez kleurde de oefeninterland met een opvallende invalbeurt. “Carcela deed het heel goed”, vond de Nederlandse keuzeheer. “Hij had dreiging naar de goal toe. Dat ontbrak ook een beetje aan de partij. Beide teams speelden een beetje op zeker. Je kon zien dat het een vriendschappelijke wedstrijd was”, aldus Advocaat. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties