Vertonghen: "Hoop dat we vandaag iets geleerd hebben"

Ward Callens
| 5 reacties
Vertonghen: "Hoop dat we vandaag iets geleerd hebben"
Foto: © SC

Jan Vertonghen baalde als een stekker na afloop van de verloren oefeninterland tegen Kroatië. Volgens de Ajacied zat er voor de Rode Duivels veel meer in.

“Ik vond Kroatië niet zo sterk als gedacht, er zat veel meer in vanavond”, zei Jan Vertonghen tegenover VRT na afloop van de verloren interland. “Maar na stom balverlies ligt de bal er aan de overkant in, zo goed zijn ze dan weer wel.”

De verdediger, die door Dick Advocaat op het middenveld werd geposteerd, zag beide teams ondermaats presteren. “We waren allebei niet goed in balverlies. Voetballend kregen we veel ruimte, maar daar deden we veel te weinig mee. In de eerste helft was het bij vlagen goed voetbal van onze kant, maar de tweede helft was het van beide kanten niet goed. Het veld lag er redelijk bij, dus we hadden veel meer moeten brengen”, oordeelde Vertonghen.

“We moesten eigenlijk overal doordekken. Ze speelden met vier middenvelders tegen drie, hadden altijd een vrije man. Ons centrum hoort bij de beste van Europa, dan moet je dat gewoon op kunnen pakken. Dat moest sneller gebeuren. Maar ik hoop dat we vandaag iets geleerd hebben, dat is de bedoeling van dit soort wedstrijden”, aldus Jan Vertonghen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties