Barcelona slechts gelijk, Real profiteert

Manuel Gonzalez
| 27 reacties

Real Madrid en Barcelona staan samen aan de leiding in de Primera Division. De Catalanen geraakten gisterenavond niet verder dan een gelijkspel terwijl Real in de slotfase een 0-2 achterstand ongedaan maakte.

Barcelona speelde de traditioneel moeilijke uitwedstrijd bij Almeria. Cisma bracht de thuisclub al na twaalf minuten via een strafschop aan de leiding. Drie minuten voor de rust wist balgoochelaar Messi gelijk te stellen. Maar de tweede helft was nog maar twaalf minuten onderweg toen een eigen doelpunt van Puyol Almeria opnieuw op voorsprong bracht.

Toen Zlatan even later rood kreeg leek het kalf helemaal verdronken voor de bezoekers. Maar Messi sleepte in de 66e minuut toch nog een punt uit de brand voor Barça.

Het puntenverlies van Barcelona was de ideale gelegenheid voor Real Madrid om samen met de aartsrivaal aan de leiding te komen. Maar de thuiswedstrijd in Bernabeu tegen Sevilla kon niet slechter beginnen. Alonso trof na tien minuten raak in eigen doel en in de tweede helft lukte ex-Standardspeler Dragutinovic zelfs de 0-2.

De Koninklijke zette alles op alles en dat loonde. Cristiano Ronaldo lukte de aansluitingstreffer vooraleer Ramos in de 64e minuut de bordjes gelijk hing. In de absolute slotmiuut scoorde de Nederlander Van der Vaart de winnende treffer voor Real Madrid.

Beide teams staan met 62 punten aan de leiding, maar Real heeft een iets beter doelsaldo en staat officieel op de eerste stek. (AN)