Van Damme wellicht vrijuit, Stijnen niet

Anthony Van der Planken
| 171 reacties
Van Damme wellicht vrijuit, Stijnen niet
Foto: © SC

Jelle Van Damme wordt wellicht niet gestraft voor zijn bewuste gele kaart in de wedstrijd tegen Charleroi. Club-doelman Stijn Stijnen moet wel nog steeds een sanctie vrezen.

Het bondsparket opende vorige week op voorspraak van CEO Jean-Marie Philips een onderzoek naar de gele kaart die Stijn Stijnen kreeg in de wedstrijd tegen Sint-Truiden. De doelman van Club Brugge pakte bewust geel om zo een schorsing tijdens de play-offs te vermijden. Jelle Van Damme deed afgelopen weekend net hetzelfde. Er werd dan ook verwacht dat ook de Anderlecht-speler vervolgd zou worden door het bondsparket, maar zo ver komt het wellicht niet.

Net als Stijnen bekende Van Damme voor de camera's zijn bewuste gele kaart. Maar Philips ziet het anders. "Ik heb alleen de beelden gezien waarop Van Damme aarzelde", zegt hij in HNB. "Stijnen vertelde openlijk dat hij het opzettelijk deed, Van Damme heeft zich niet in die bewoordingen uitgelaten."

Ook bondsprocureur Verstringhe heeft een merkwaardige uitleg klaar. "We kunnen in zijn geval niet echt spreken van een bekentenis. Het antwoord van Jelle Van Damme werd uitgelokt door de journalist. De speler reageerde cynisch. Dat is niet hetzelfde als oneerlijk zijn. Een smerige tackle lijkt me een zwaarder vergrijp."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties