Jacobs: "Beter als Van Nistelrooy niet zou starten"

Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Jacobs: "Beter als Van Nistelrooy niet zou starten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

“Nul-vijf.” Met de nodige zin voor humor droomt Ariël Jacobs van een mooie uitgangspositie in Hamburg. De Anderlecht-coach is benieuwd waar Anderlecht staat na de Europese vernedering eerder dit seizoen tegen Olympique Lyon.

Twee weken geleden zette Anderlecht met een glansprestatie Athletic de Bilbao opzij. Het paars-witte blijspel tegen de Basken ging Europa rond, maar dat zorgt voor Ariël Jacobs niet voor meer druk.

"De wedstrijd tegen Bilbao was het gevolg van het feit dat we overwinterd hebben", stelt Jacobs, die zijn persconferentie in de NSH Nordbank Arena in drie talen afwerkt. "Nu zijn we voorbij de limiet. Alles wat nog volgt is zuiver bonus."

Wat verwacht u van HSV?

"Ik heb niet de gelegenheid gehad om HSV zelf te bekijken. Maar via video heb ik een goed beeld kunnen krijgen van de tegenstander. Dit weekend zag ik nog de wedstrijd tegen Hertha Berlijn. Hamburg is een Europese topploeg die sinds het begin van de competitie bovenaan staat in Duitsland. Ze hebben zelfs een paar weken helemaal bovenaan gestaan."

Heeft u schrik van Ruud Van Nistelrooy?

"Ja, het is een grote meneer als spits. Hij belichaamt veel voetbalkwaliteiten in één persoon en weet dat alles in de zestienmeter moet gebeuren. Als hij daar een actie doet, hangt de bal meestal tegen de netten."

"Ook voor de persoon Van Nistelrooy heb ik veel respect. Hij heeft een schitterende carrière achter de rug, maar is heel nuchter gebleven. Na zijn zware blessure had hij even goed de schoenen aan de haak kunnen hangen, hij was toch binnen. Maar hij blijft het voetbal als een spelletje beleven."

Normaal start hij morgen wel op de bank.

"Als hij niet start, is dat beter dan dat hij op het veld staat. Maar dat toont wel aan dat HSV nog betere spelers heeft."

Na Olympique Lyon in het begin van het seizoen krijgen jullie nu een tweede Europese klepper. Welke evolutie verwacht je?

"Ik heb slechte herinneringen aan die wedstrijden, maar ik ben blij dat je die vraag stelt. Na de kwalificatie tegen Bilbao hangt er rond Anderlecht een artificiële vorm van euforie. Na de zege tegen Sivasspor zakten we met veel vertrouwen af naar Lyon. Het was een grote naam, maar we zouden ze wel eens in de pan hakken. De pan en het gehakt waren er wel, alleen was het Belgisch gehakt."

"De groep heeft nu een hele evolutie doorgemaakt. We willen nu weten waar we collectief en individueel op Europees gebied staan."

Met welke uitslag bent u morgen tevreden?

"Dat ligt voor de hand. Als u de vraag aan mijn collega Bruno Labbadia stelt, zal u het tegenovergestelde antwoord krijgen. Ik wil winnen met 0-5 en hij met 5-0. We mogen natuurlijk dromen, maar er is ook de realiteit en die mogen we niet uit de weg gaan."

Van onze reporter ter plaatse: Kersten Steurbaut. (AN)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties