Lehmann wil mee naar het WK

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Lehmann wil mee naar het WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jens Lehmann (foto) wil graag mee naar het WK voetbal in Zuid-Afrika. Twee jaar terug, na het EK 2008, nam hij nochtans afscheid van de Duitse nationale ploeg. Momenteel staat hij in doel bij VfB Stuttgart.

Jens Lehmann, ondertussen al veertig lentes oud, ziet zichzelf nog een belangrijke rol vervullen op het WK. "Ik pas precies in het plaatje van bondscoach Joachim Löw. Ik zou met mijn ervaring de ploeg goed kunnen helpen. De Duitse selectie mist een keeper als ik", aldus een zeer overtuigende Lehmann in de Duitse pers.

Na het afscheid van Lehmann aan die Mannschaft kon Löw rekenen op twee sterke jonge talenten in de naam van René Adler (Bayer Leverkusen) en Manuel Neuer (Schalke 04) terwijl ook Tim Wiese (Werder Bremen) al enkele keren zijn waarde kon bewijzen. "Als je het WK wil winnen, moet je niet met relatief onervaren spelers starten. Adler en Neuer spelen allebei niet in de Champions League en keepen ook niet constant op het hoogste niveau. Zij missen de routine die ik wel heb", aldus Lehmann.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties