Topman FIFA: "Duo-kandidatuur geen probleem"

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Topman FIFA: "Duo-kandidatuur geen probleem"
Foto: © SC

Duo-kandidaturen maken wel degelijk kans in de strijd om de WK's van 2018 en 2022. Die hoopvolle boodschap bracht Mohamed Bin Hammam, topman bij de FIFA, deze week bij zijn bezoek aan België.

Mohamed Bin Hammam, voorzitter van de Aziatische voetbalbond, bracht deze week een bezoek aan ons land. De Qatari is bovendien één van de machtigste mannen binnen de FIFA. Zijn steun is dan cruciaal in de strijd om WK's van 2018 en 2022.

Daarom werd Bin Hammam uitgenodigd door de Belgisch-Nederlandse WK-kandidatuur en mocht hij bovendien op bezoek bij koning Albert II. Met resultaat, want Bin Hammam toonde zich erg opgetogen na zijn bezoek.

Zo maken duo-kandidaturen wel degelijk kans om de strijd te winnen, liet de Qatari verstaan. FIFA-voorzitter Sepp Blatter zaaide daar in het verleden nochtans twijfel over. "Heel Azië herinnert zich nog hoe Japan en Zuid-Korea het in 2002 voortreffelijk deden", vertelde Bin Hammam. "De Belgen en Nederlanders zijn zich er goed van bewust dat ze voor een geweldige uitdaging staan, maar hun sterke overtuiging om de twijfel te overwinnen, heeft me echt verbaasd. Bovendien hebben ze in 2000 al bewezen dat ze een groot toernooi kunnen organiseren."

"Mijn bezoek aan België is uitstekend verlopen. Het was eer om op visite te mogen bij koning Albert II. En het was bovendien een mooie kans om me goed te laten informeren over hoe beide landen hun kandidatuur voorbereiden."

De Belgisch-Nederlandse WK-kandidatuur lijkt het dus goed te doen. Binnenkort trekt een select gezelschap met onder andere Ruud Gullit en Guus Hiddink naar Zuid-Korea en Japan om daar de lokale FIFA-topmensen te overtuigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties