Ferrera: "Niet eerste keer dat Lokeren slachtoffer is"

Nico Wieme
| 42 reacties
Ferrera: "Niet eerste keer dat Lokeren slachtoffer is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er ging een zucht van opluchting door het lichaam van Emilio Ferrera toen hij hoorde dat Roeselare niet voorbij Westerlo geraakt was. De Lokerencoach was blij met het behoud en vond dat zijn team dit seizoen meermaals benadeeld werd.

Felicitaties om het behoud met Lokeren te vezekeren wou Emilio Ferrera niet in ontvangst nemen. "In mijn missie ben ik wel geslaagd. Je kan moeilijk van een succes spreken en vieren als je juist met 0-4 verloren hebt. Toen ik als coach van Lokeren werd aangesteld, zat de ploeg ook in een moeilijke situatie na de 1-4-thuisnederlaag tegen Roeselare. En zeven weken later zijn we gered. Dat is het positieve van deze avond."

Beslissingen in nadeel

De Spaanse Belg erkende dat Anderlecht een maatje te groot was, maar merkte fijntjes op dat zijn ploeg niet gediend werd door de scheidsrechterlijke beslissingen. "Ik heb zelf ook een grote ploeg gecoacht. Ik weet dat het moeilijk wordt als je die eerste goal niet scoort. Romelu Lukaku scoorde tegen ons vanuit duidelijk buitenspelpositie. Het is niet de eerste keer dat Lokeren het slachtoffer is van arbitrale beslissingen. Ik wil wel benadrukken dat het niet daardoor is dat we in degradatiegevaar gekomen zijn."

Niet alleen het vroege en onterechte tegendoelpunt speelde in het nadeel van Lokeren. "Roland Juhasz had rood moeten krijgen na zijn revanche op Omer Golan. Ofwel laat de ref gewoon doorspelen, ofwel fluit hij voor fout en dan moet de Hongaar altijd rood krijgen. Nu kwam hij er met geel vanaf."

Over ambities in play-off 2 wou Ferrera zich niet echt uitspreken. "Eerst moeten we weer een ploeg vormen. We hebben de laatste matchen te veel doelpunten geïncasseerd. Doordat we te veel onder druk gewerkt hebben, was de sereniteit weg. Laat ons gewoon genieten van de matchen die nu nog komen. Wij zijn gevaarlijk op stilstaande fasen, maar kwetsbaar bij tegenaanvallen. Dat is ook het verschil tussen de ploegen die resultaten halen en ons."

Bijgestelde ambities

"Voor mij waren dit maar zeven weken. Voor de spelers is dit een heel zwaar seizoen geweest. Eerst uitte de club de ambitie om met aantrekkelijk voetbal een plaats bij de eerste zes te bemachtigen. Toen dat niet leek te lukken, moesten er plots resultaten behaald worden. Nu moeten we gewoon op een serene manier toeleven naar de play-offs", eindigde Ferrera.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties