Espinoza vertelt leugens over Standard-periode

Ward Callens
| 14 reacties
Espinoza vertelt leugens over Standard-periode
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Voormalig Standard-doelman Andrés Espinoza heeft in zijn thuisland enkele verrassende uitspraken gedaan over zijn periode in Luik.

Sinds 14 maart speelt Andrés Espinoza weer in eigen land, bij zijn ex-club El Nacional. In een interview met de Ecuadrioaanse krant El Comercio blikt de flamboyante doelman terug op zijn periode bij Standard Luik.

“Toen ik in 2005 uit Ecuador vertrok, vond iedereen mij een slechte doelman”, vertelt Espinoza. “Maar in Europa wisten ze mijn kwaliteiten naar waarde te schatten. Michel Preud'homme, de ex-doelman van de Belgische nationale ploeg, eiste onmiddellijk dat ik eerste doelman zou worden. Hij gaf mij al zijn ervaring door.”

Toenmalig trainer Preud'homme koos er aanvankelijk echter voor Olivier Renard op te stellen als doelman. Pas na een conflict met het Standard-bestuur werd hij verplicht Espinoza in doel te zetten. Nadien werd hij gepasseerd door de jonge Sinan Bolat.

In April 2008 vierde Espinoza de landstitel met een frisse duik in de Maas. Ook over die heroïsche daad deed hij zijn verhaal in Ecuador. “De rivier was bevroren”, meent hij. “Het was min zeven graden en iedereen verklaarde me voor gek. Maar ik heb het gedaan omdat we in Luik één grote familie waren”, aldus Espinoza.

Volgens HNB was het die dag 17 graden in Luik en stond er een matige wind uit het oosten. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties