Jacobs over Gent en Frutos

Jacobs over Gent en Frutos
Foto: © SC

Ariël Jacobs was de avond voor de match van Anderlecht op AA Gent bijzonder rustig. De paarswitte coach is gefocust op slechts één doel: de titel en al de rest moet wijken.

Ariël Jacobs gaf eerst zijn mening over de match van morgen. "Kijk, Gent heeft het ons lastig gemaakt in onze twee vorige confrontaties, maar dat is geen reden om pessimistisch te zijn. Zij scoorden drie keer op stilstaande fases. Hebben ze ons dan overklast?"

Jacobs weet ook niet goed wat verwachten van de match. "Iedereen kijkt naar iedereen. Gaat Gent voluit gaan of voor een punt spelen? Niemand die het weet. Met 7/9 met twee thuismatchen, dan heb je een goed parkoers afgelegd. Het is toch ongelooflijk dat iedereen zegt dat de -veelbejubelde- play-offs na deze week al gedaan kunnen zijn. Is dat het beloofde spektakel?"

Jacobs kwam ook nog even terug op het afscheid van Nicolas Frutos. "Dit is erg. Het is geen beslissing van even achter de hoek om Chinees te gaan hé", aldus Jacobs op zijn karakteristieke manier. "Als je nu beslist om er eind mei mee te stoppen, dan heb je een deftig afscheid gehad. Nu niet! Ineens is alles gedaan."

"Tijdens de winterstage was hij nochtans goed bezig en ik sprak met hem af dat ik hem stilaan van bankzitter naar titularis wou promoveren. Tegen STVV is hij gestart en van dan af is het bergaf gegaan. Hij kon dat niet meer aan. Hoe meer hij probeerde, hoe minder het ging."

We spraken ook nog in het voorbijgaan even met Jonathan Legear. "Nee, ik ben er niet bij morgen. Ik heb niet echt veel pijn meer, maar ik ben niet zoals Gillet. Ik heb meer training nodig om te kunnen spelen. Ja, Brugge zal wel in orde komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties