Bayern slaat op z'n Duits toe in slotfase

Manuel Gonzalez
| 28 reacties

Bayern heeft in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League in eigen huis gewonnen van Manchester United.

Na amper 65 seconden zag het er al beroerd uit voor de Duitsers toen Rooney van dichtbij de bal in het dak van het doel kon werken. Bayern was even van slag, maar kwam geleidelijk aan toch terug in de wedstrijd dankzij het vele balbezit. Het dwong ook enkele kansjes af, maar zonder al te veel dreiging. Aan de overkant kwam Rooney opnieuw voor doelman Butt te staan, maar die redde de wedstrijd met een knappe reflex.

In de tweede helft pakte Bayern nog meer initiatief en bleef het constant vooruit spelen. Dat resulteerde in de gelijkmaker na een afgeweken vrijschop van Ribéry. United dreigde tussendoor nadat Vidic een hoekschop pardoes op de lat kopte. In de absolute slotseconden zette Gomez zich door, de bal werd opgepikt door een attente Olic en de Kroaat plaatste de bal achter doelman Van der Sar: 2-1 voor Bayern in werkelijk de laatste seconde van de partij.

Hiermee neemt Bayern toch een beetje revanche voor de verloren finale van de Champions League in Nou Camp waar United een 1-0 achterstand omboog naar een 2-1 zege in de blessuretijd. Onze landgenoot Van Buyten speelde de hele partij.

In de andere kwartfinale won Olympique Lyonnais het Franse onderonsje met Girondins de Bordeaux. Lisandro Lopez was de uitblinker van de partij. Hij scoorde tweemaal. Bastos tekende voor de 2-1 nadat Chamakh meteen na de openingstreffer voor de gelijkmaker had gezorgd.