Lierse iets steviger op de eerste plaats

Lierse won zaterdagavond van KV Turnhout en blijft daarmee aan de leiding in tweede klasse met twee punten voorsprong op Bergen, dat wel een match meer heeft gespeeld.

Lierse -Turnhout: 3-1
Turnhout, dat nog steeds strijdt tegen de degradatie, kwam zelfs op voorsprong tegen de Pallieters. De eerste helft was Lierse wel beter, maar kon het zijn vele kansen niet omzetten in doelpunten. Na de rust kreeg Lierse dan een koude douche. Noyen zette een strafschop feilloos om na een fout van Deflandre. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en moest niet lang wachten.

De ingevallen Job mocht binnenkoppen aan de tweede paal. Even later was diezelfde Job goed gevolgd op een schot van Janssens en stond het 2-1. Ondertussen was Deflandre wel al met rood naar de kleedkamer gestuurd. De Graef maakte er op assist van Job nog 3-1 van.

Spannende titelstrijd
Door het gelijkspel van Bergen tegen KVSK United lopen Cavens en co weer wat verder uit en zijn ze als eerste ploeg zeker van de eindronde. Natuurlijk zullen ze op het Lisp liever rechtstreeks promoveren via de titel dan nog eindronde te moeten spelen.

Voor die titel zijn er nu, na het afhaken van Eupen aan de top, nog drie kandidaten: Lierse, Bergen en United. KVSK United lijkt het makkelijkste programma te hebben. De ploeg van Franky Van der Elst krijgt met tegenstanders als FC Liège, Ronse, Beveren en Tienen ploegen uit de kelder van het klassement voorgeschoteld. Lierse daarentegen krijgt nog Waasland, Eupen en Oostende voor de kiezen, drie ploegen uit de top zes.

Bergen heeft allicht de zwaarste kalender met slechts één thuiswedstrijd én een match meer gespeeld dan de twee concurrenten. Aanstaande vrijdag mogen de Draken op bezoek bij Boussu-Dour voor een rasecht streekduel. Nadien volgt een Waalse clash op het veld van Tubize en een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. En als toetje volgt op de slotspeeldag een verplaatsing naar het vierde geklasseerde Eupen. (AN)