Van Marwijk hekelt exotische refs op het WK

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Van Marwijk hekelt exotische refs op het WK
Foto: © SC

De Nederlandse bondscoach Bert Van Marwijk (foto) stelt vragen bij de aanwezigheid van nogal wat 'exotische' scheidsrechters op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Hij vindt dat er zeker ook Nederlandse refs hun plaats hebben op het voetbalfeest.

België stuurt Frank De Bleeckere naar het WK, maar Nederland ziet geen enkele scheidsrechter naar het WK gaan en dat frustreert de Nederlandse bondscoach Bert Van Marwijk. De jongste jaren zijn de Nederlanders weer naam aan het maken in de Europese competities met talenten als Bjorn Kuipers en Kevin Blom.

"Ik denk dat de FIFA refs selecteert uit alle continenten en omdat de concurrentie groot is in Europa, zitten er geen Nederlanders bij. Ik vind wel dat er in Nederland betere scheidsrechters zijn dan uit landen waar er nu wel refs naar het WK mogen komen", aldus Van Marwijk in OnsOranje.

"Ik heb gehoord dat er ook twee scheidsrechters uit Nieuw-Zeeland komen. Kijk eens naar het niveau van de competitie daar. Dan kan ik me niet voorstellen dat onze scheidsrechters niet beter zijn dan deze daar. Eigenlijk zou je willen dat de beste scheidsrechters ter wereld actief zijn op het WK, maar nu twijfel ik daaraan of dat wel het geval zal zijn", besluit de Nederlandse bondstrainer.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties