Celtic uit de beker gewipt door ploeg uit eerste divisie

Celtic Glasgow kon het seizoen nog enigszins redden door deze namiddag te winnen van het in de eerste divisie spelende Ross County. Celtic heeft het teleurstellendste seizoen in jaren achter de rug.

De beker was de enige manier voor Celtic om nog enige glans te geven aan een voor de rest teleurstellend seizoen. De voorsprong van stadsgenoot Rangers in de competitie is inmiddels zo groot dat geen weldenkend mens nog aan de titel denkt.  Maar ook die laatste strohalm op een prijs werd in de halve finale om zeep geholpen.

In de eerste helft was Celtic nochtans de betere ploeg en kreeg kansen via Fortuné en Samaras, maar die konden niet afronden. Ross County kwam echter opzetten en tien minuten na de rust was het raak. Een fantastische volley van Craig verdween in doel.

Celtic zette alles op alles en kreeg nog een paar mogelijkheden via McGeady en Samaras, maar het was toch Ross County dat zijn voorsprong vergrootte. Op een counter kon Scott de 0-2 op het bord zetten. Ross County staat voor het eerst in zijn geschiedenis in de finale van de beker. De ploeg speelt in de Schotse eerste divisie.