FC De Kempen zo goed als zeker van promotie naar vierde klasse

Ward Callens
| 3 reacties
FC De Kempen zo goed als zeker van promotie naar vierde klasse

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het bestuur van VC Wijnegem heeft in aanloop naar de topper tegen FC De Kempen beslist dat vijf reservespelers de rest van het seizoen in de basis moeten starten. Hierop besloot de voltallige eerste ploeg van de tweede in de stand om niet meer te spelen.

VC Wijnegem kampt al sinds oktober 2009 met financiële problemen. Na een seizoen vol wanbetalingen en zure bestuursmaatregelen besloten vijftien kernspelers dan ook om volgend seizoen hun heil ergens anders te gaan zoeken.

Ondanks die problemen is de kanaalploeg drie speeldagen voor het einde nog volop in de running voor de titel in eerste provinciale. Met 59 punten volgt het slechts op 3 punten van leider FC De Kempen dat deze week zondag op bezoek komt. Een echte topper dus, dat nu een wrang voorsmaakje krijgt.

Het bestuur, dat absoluut niet wil promoveren, dwong de trainer om de resterende drie wedstrijden van het seizoen met minimum vijf reservespelers aan de aftrap te komen. Een zoveelste tik die de spelers van Wijnegem moesten incasseren. Heel de ploeg, die ondanks alle tegenslagen nog volop voor de titel bleef gaan, toonde zich solidair en besloot dan ook om meteen de handdoek te gooien. Ook trainer Dirk Van Hemelrijck nam ontslag. Daan De Lange mag zijn topschuttertitel waarschijnlijk vergeten. De reserven zullen nu naast enkele juniors aan de bak moeten.

De hele kwestie kan ook nog een staartje krijgen als dit aanzien wordt als competitievervalsing. Wijnegem speelt zijn twee laatste wedstrijden immers tegen degradatiekandidaten Merksplas en ’s Gravenwezel, zodat andere ploegen in nood benadeeld kunnen worden.

Ondertussen kan FC De Kempen alvast de champagne uit de koelkast halen. De titel is zo goed als binnen. Als ze zondag grote concurrent Wijnegem-B verslaan, promoveren ze naar vierde klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties