Vermaelen: "Ik heb respect voor Wilmots"

Vermaelen: "Ik heb respect voor Wilmots"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen wil zich bij de Rode Duivels opwerpen als een leider. In een interview met De Morgen laat hij duidelijk blijken dat er in de toekomst rekening met hem gehouden dient te worden.

Thomas Vermaelen zou zich wel kunnen vinden in een keuze voor tussenpaus Marc Wilmots. "Wilmots wordt genoemd, een geweldige man. Hij straalt heel veel ambitie uit. Hij heeft misschien nog niet zoveel ervaring als coach, maar wel als speler en dat neem je mee. Ik heb respect voor hem."

"Ik vind het erg jammer dat Advocaat vertrokken is. Ik zou het prettig vinden als de bond naar mijn mening vroeg over het profiel van de nieuwe bondscoach, maar ik begrijp ook dat ze dat eigenlijk niet kunnen doen."

Vermaelen is één van de enigen die nog contact had met Advocaat. "Een paar dagen na zijn ontslag heeft hij me gebeld", bevestigt de Arsenal-verdediger. "Waar we over gepraat hebben? Dat kan ik nu echt niet zeggen. Ik begrijp dat de mensen in België teleurgesteld zijn, maar velen reageren ook hypocriet. Ze nemen nu de woorden 'laf' en landverraad' in de mond, maar in het voetbal zijn contracten gewoon nog maar weinig waard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties