Analyse Aalst als derde hond?

carol Vander Cruyssen
| 13 reacties
Aalst als derde hond?

Leider Rupel Boom verliest alweer. Aalst heeft plots zelfs nog uitzicht op de titel. Onderaan blijft het ook heel spannend. Wellicht zal het afwachten zijn tot de definitieve uitspraak valt in de zaak Touré vooraleer de prijzen definitief worden toegeken.

Kampioen pas bekend na uitspraak zaak Touré?
 
Zolang het tot geen definitieve uitspraak komt in de zaak Touré, is het koffiedik kijken en gissen naar de afloop van dit seizoen. Alle prijzen moeten immers nog verdeeld worden. Momenteel ziet het er naar uit dat pas op de laatste speeldag zal worden beslist wie kampioen speelt, mag deelnemen aan de eindronde, de barrage voor behoud moet spelen en wie rechtsreeks degradeert. Het venijn zal duidelijk in de staart zitten.
Volgens de officiële stand, dus zonder de mogelijke forfaitnederlagen van Willebroek-Meerhof, heeft Eendracht Aalst zelfs nog kans op de titel. Het met een zware vertrouwenscrisis sukkelende Rupel Boom heeft met 1 match meer slechts 1 punt voorsprong op SK Heist en 7 punten op Aalst. Het programma van de Steenbakkers belooft zwaar te worden: een uitmatch bij Torhout, dat wel zeker is van het behoud maar vooral thuis een moeilijk te bespelen team is. Op de slotdag staat de absolute clash tegen nummer 2 SK Heist op het programma. Aalst neemt het nog op tegen Hamme en de degradatiekandidaten Ternat en Mechelen. Indien het zijn waterkans op de titel wil behouden, moet het zeker het maximum halen uit zijn 3 resterende wedstrijden. Heist speelt, voor het naar Boom trekt, ook al tegen degradatiekandidaten. Sottegem en Mechelen zullen ook hier hun huid duur verkopen.
 
Kampioenenstress bij Rupel Boom
 
Rupel Boom startte de clash tegen Eendracht Aalst in mineur, want in de 1ste minuut duwde doelman Vervoort een poging van Wouter Moreels ongelukkig in eigen doel. Na 20 minuten moesten de bezoekers echter met 10 man verder na rechtstreeks rood voor Verheyden. Aalst, dat een handvol titularissen moest missen, kwam niet echt zwaar onder druk en verdubbelde via Wouter Moreels de score. Magerman nette halverwege de 2de helft de aansluitingstreffer en bracht hoop in het “Park”. Het was echter opnieuw Man van de Match Moreels die de hoop snel de kop indrukte. Aalst is nu zeker van deelname aan de eindronde en kan dus ontspannen de resultaten van de top 2 afwachten. Voor het laatste eindrondeticket wordt nog zwaar strijd geleverd. De motor van Temse sputtert de laatste tijd, waardoor Deinze nog uitzicht krijgt op de eindronde. Temse verloor zijn derby op Hamme met 3-1 en voelt Deinze tot op 1 punt naderen. Hamme zelf behoudt ook nog uitzicht op de eindronde, maar dan moet het wel zelf kunnen profiteren van de licentieproblemen van Temse en Heist. Het zou wel eens kunnen zijn dat ook hier de definitieve beslissing valt na afloop van de reguliere competitie. Deinze won met het kleinste verschil bij degradatiekandidaat Ternat. Een strafschopdoelpunt van De Clercq was voldoende voor de driepunter.
 
Degradatiestrijd in alle hevigheid.
 
Onderaan wordt het dus een strijd tussen Mechelen, Ieper, Ternat en Sottegem. Ieper heeft in theorie het gemakkelijkste programma, maar telt wel 1 gespeelde wedstrijd meer dan zijn uitdagers. Ook hier heerst de spanning! Ternat doet na zijn nederlaag tegen Deinze een slechte zaak. Racing Mechelen moest in de beginfase tegen Waregem de wet van de sterkste ondergaan, maar haalde het uiteindelijk toch vlot. Cappellen verloor wellicht zijn match van de laatste kans op FCN Sint-Niklaas. De derby tussen Sottegem en Oudenaarde was een trieste bedoening tussen enerzijds een ploeg die niet beter kon en langs de andere kant een ploeg die na de definitieve redding te weinig motivatie toonde. Een gemiste strafschop door de bezoekers en een kopbal op de lat van de thuisploeg waren de enige hoogtepunten in een match die dan ook op een logische brilscore eindigde. Torhout en Wielsbeke zijn nu ook mathematisch zeker van het behoud. Torhout won op eigen veld met de kleinste score van Hoogstraten. Hét resultaat van het weekend viel op Willebroek-Meerhof te rapen, waar de thuisploeg in de vernieling werd gespeeld door Wielsbeke. De West-Vlamingen zijn wel echt de ploeg van de uitersten. De 8-1 nederlaag op Aalst is de zwaarste uitnederlaag van het seizoen, maar zelf behaalden ze met de 0-7 op Willebroek de grootste uitzege van het seizoen! Voor Willebroek-Meerhof is het doek nu definitief gevallen en alle motivatie zoek. De komende tegenstanders van de kanaaljongens lachen zich wellicht nu al te pletter…
  
Uitslagen voorbije speeldag:
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties