Lierse verwent de fans, Turnhout blijft in tweede

Steurbaut Kersten
| 9 reacties

Lierse heeft de promotie naar eerste klasse nog wat luister bijgezet. De Pallieters haalden op de slotspeeldag zwaar uit op het veld van KV Oostende. KV Turnhout verzekerde zich van het behoud in tweede klasse.

Aimé Anthuenis zag zijn jongens in de tweede helft afstand nemen van Oostende. Mensah opende nog voor rust de score, maar in vijf dolle minuten na rust scoorde Lierse nog drie keer via Tomasz Radzinski en Kevin Janssens.

Onderin was KV Turnhout, dat volgend seizoen terug wil samenwerken met Lierse, aan het feest. In een rechtstreeks duel met Ronse verzekerde Turnhout zich van een extra seizoen in tweede. Het werd 2-1. Daniel Owusu maakte een kwartier voor tijd de beslissende treffer. Ronse moet nu de eindronde met de derdeklassers spelen.

SK Beveren neemt afscheid van tweede klasse met een nederlaag. De Waaslanders gingen met 3-2 onderuit op het veld van KVSK United. FC Antwerp sluit de competitie af met een zeventiende gelijkspel (2-2 op Dender).

Eupen won met 2-0 van Bergen. Beide ploegen spelen samen met KVSK United en eersteklasser Roeselare de eindronde voor het laatste ticket in de Jupiler Pro League.