Devroe: "Prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld"

Devroe: "Prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld"
Foto: © SC

Luc Devroe haalde opgelucht adem na de 2-0-zege van Club tegen Sint-Truiden. De Brugse sportmanager beseft echter dat de buit nog niet binnen is voor blauw-zwart.

Na een 0 op 9 tegen Zulte Waregem, Anderlecht en KV Kortrijk rechtte Club Brugge de rug tegen STVV. "Op zich is er door deze zege weinig veranderd", vertelde Luc Devroe ons achteraf. "Die 2-0 is wel goed voor het zelfvertrouwen. Het tweede doelpunt scoren was mentaal heel belangrijk."

De Brugse sportmanager zag zijn team een goede prestatie neerzetten. "De Kanaries kregen weinig kansen. Enkel Jonathan Wilmet trapte eens op de lat. Als die was binnengegaan, dan hadden we pech gehad. In dit stadium van de competitie hebben we geen makkelijke matchen meer. Zelfs tegen Roeselare zouden we het moeilijk krijgen."

Spanning

De voorbije dagen heerste er heel wat spanning rond Club Brugge. Coach Adrie Koster besliste zelfs om voor en na iedere match in afzondering te gaan. "Laat ons zeggen dat er een gezonde spanning rond de ploeg hangt. Het handgemeen tussen Daan Van Gijseghem en Antolin Alcaraz haalde de pers, maar zulke dingen gebeuren wel meer. Dat hoeft niet opgeklopt te worden."

Devroe toonde zich opgelucht dat Club opnieuw op de tweede plaats staat, maar wou nog niet te veel op de zaken vooruitlopen. "De prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld. We moeten nu vooral niet te veel rekenen en proberen onze resterende matchen te winnen. Woensdag kan het doek al vallen. Als dat zo is, met plezier dan. We zijn nu al zeker van een plaats binnen de top vier en hebben ons al zo goed als verzekerd van Europees voetbal voor volgend seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties