Leekens begint vandaag aan opdracht als bondscoach

Maarten Coenen
| 6 reacties
Leekens begint vandaag aan opdracht als bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf vandaag is Georges Leekens ook officiëel de nieuwe trainer van de nationale ploeg.De coach van Kortrijk nam gisteren na een zeer geslaagd seizoen afscheid van zijn spelers op de uitlooptraining.

Zaterdag bekrachtigde het uitvoerend comité van de voetbalbond het akkoord met KV Kortrijk, waardoor Kortrijk nu op zoek kan gaan naar een nieuwe trainer. De Kerels hadden al verregaande gesprekken met Emilio Ferrera, die kandidaat nummer 1 lijkt.

Leekens van zijn kant kan nu ook officiëel aan de slag bij de rode duivels. "Ik heb de voorbije dagen al heel wat werk verricht voor de nationale ploeg, gemiddeld heb ik maar 3 uren per nacht geslapen aldus de coach in HNB. Maar dat neem je erbij als je zo'n grote uitdaging aangaat.

Ik vertrek bij Kortrijk door de grote poort, zowel sportief, commercieel als organisatorisch is KVK enorm gegroeid dit seizoen. Toen ik hier kwam was er bij wijze van spreken niks, nu is de toekomst van de club verzekerd."

Vandaag staan er voor Leekens heel wat besprekingen op het programma op de voetbalbond en normaal wordt hij rond 16u officiëel voorgesteld. Daar zal Leekens zijn eerste selectie voorstellen. "Die selectie komt er op basis van de voorselectie die Marc Wilmots heeft gemaakt, dus verwacht niet al teveel verrassingen".

Hoe het verder moet met die tweede assistent, Bert Van Lingen, daar heeft Leekens nog geen duidelijk over. "Maandag praat ik met Bert".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties