Open brief Germinal Beerschotfans aan clubbestuur

Manuel Gonzalez
| 98 reacties
Open brief Germinal Beerschotfans aan clubbestuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supportersvereniging van Germinal Beerschot schreef een open brief aan de club gezien de recente ontwikkelingen in het bestuur.

Via deze open brief wenst de Germinal Beerschot supportersfederatie zijn zorg uit te drukken betreffende de meest recente ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen hebben de relatie tussen club en achterban verzuurd en we hopen dat de club bereid is tot een open dialoog om deze situatie te deblokkeren.

Daarom:

• Wij, supporters met een hart voor de club, kunnen ons niet vinden in de recente bocht die het clubbestuur heeft gemaakt in het stadiondossier. Daarom wensen we de club te herinneren aan de engagementen die gemaakt zijn tijdens de infoavond op 24/11/09.
 
• Verder vinden wij het in de huidige sfeer niet opportuun om te gaan vieren bij sportclubs die ons geen warm hart toedragen en waarvan het bestuur zich regelmatig provocerend en laatdunkend uitliet tov onze club. Wij zouden het meer appreciëren als er vanuit de club aandacht zou gegeven worden aan onze sportieve toekomst, dit om debacles zoals de afgelopen 2 seizoenen te vermijden.
Feesten zullen we wel doen als er reden toe is. Bovendien is het absurd en totaal onbegrijpelijk dat de stad plots een derby promoot, terwijl ze de afgelopen jaren om de meest banale redenen de toegang tot thuiswedstrijden op het Kiel heeft bemoeilijkt of beperkt, ja zelfs onschuldige wedstrijden (remember Westerlo) heeft verboden om "veiligheidsredenen".
 
We zullen als federatie dan ook niet meewerken aan het organiseren van bovenstaande verplaatsing en zullen hetzelfde adviseren aan de bij ons aangesloten supportersclubs. Verder zou het afgelasten van deze wedstrijd een sterk signaal zijn van het bestuur. Een signaal dat aantoont dat de club de voeling met zijn klanten supporters niet verloren heeft. Wij, supporters van onze club, geloven in tegenstelling tot het clubbestuur nog steeds zeer sterk in de toekomst en potentieel van Germinal Beerschot. We kunnen enkel hopen dat in de toekomst dit geloof en vertrouwen ook terug kan gevonden worden bij het bestuur.
 
De supportersfederatie rekent dan ook op een krachtig signaal van het bestuur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties