Noord-Korea in opspraak door stage in Zimbabwe

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Noord-Korea in opspraak door stage in Zimbabwe
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Noord-Korea verkoos Zimbabwe als stageplaats ter voorbereiding op het WK komende maand in Zuid-Afrika. Maar de Noord-Koreanen deden dit niet zomaar, zo blijkt nu.

Robert Mugabe, de omstreden president van Zimbabwe en zijn collega Kim Jong-Il van Noord-Korea, eveneens met een bedenkelijke reputatie, hebben een heel opmerkelijke overeenkomst gesloten.

Militairen van Zimbabwe vangen in de wildparken van het land de meest uiteenlopende exotische dieren in paartjes om ze daarna in kooien te steken en naar Noord-Korea te vervoeren voor de privé-zoo van de Noord-Koreaanse president.

Het gaat om olifanten, giraffen, leeuwen, antilopen en tal van andere dieren. Bij die operaties kwamen ook al verschillende dieren om het leven, waarbij bedreigde diersoorten.

De uitwisseling tussen Zimbabwe en Noord-Korea moest normaal gezien een geheim blijven, maar een parkwachter in Zimbabwe kon het niet langer aanzien en stapte naar de BBC. Vele jonge dieren werden abrupt van hun moeder gescheiden om de tocht naar Noord-Korea te maken.

Opvallend is dat deze dieren niet kunnen overleven in het te koude Noord-Koreaanse klimaat. Er doen trouwens ook verhalen de ronde dat deze dieren in Noord-Korea gewoon opgegeten zouden worden. Mugabe en Jong-Il zijn goede vrienden. In de jaren '80 sloeg Mugabe een opstand van burgers in zijn land neer met de hulp van Noord-Koreaanse militairen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties