Eupen volgend seizoen in eerste, Roeselare zakt

Fabian Morren
| 83 reacties
Eupen volgend seizoen in eerste, Roeselare zakt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eupen speelt volgend seizoen in eerste klasse. De club verzekerde zich van een promotieticket na een 2-1-zege in de eindronde tegen Bergen. Roeselare degradeert naar tweede.

Eupen - Bergen 2-1

Eupen besliste de wedstrijd al in de eerste twintig minuten. Voor de ogen van Logan Bailly verraste Saglik Enes doelman Tristan Peersman al na vijf minuten en bezorgde de thuisploeg zo een droomstart. Nog geen kwartier later verdubbelde Maric vanaf de stip de voorsprong.

Bergen probeerde wat aan de achterstand te doen, maar voor de rust scoren lukte niet. In de tweede helft bracht Hervé Oussalé de spanning toch terug. De bezoekers moesten echter nog twee keer scoren om nog kans te maken op promotie.

Bergen ging met liefst vijf aanvallers spelen, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet meer. De bezoekers beëindigden de wedstrijd nog met negen na rode kaarten voor Sankaré en Peersman.

KVSK United - Roeselare 4-1

Voor Roeselare valt het doek definitief. De West-Vlaamse club degradeert naar tweede klasse. Bij KVSK United verloor het team van trainer Dennis Van Wijk kansloos.

Cerigioni opende al na zes minuten de score. Mama Dissa stelde gelijk, maar in de tweede helft speelde KVSK de bezoekers weg. Christophe Delande (2x) en Toon Lenaerts zorgden voor een ruime zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties