Lambrecht: "Zo wil ik niet stoppen"

Kristof Blomme
| 34 reacties
Lambrecht: "Zo wil ik niet stoppen"
Foto: © SC

Lokeren heeft een dramatisch seizoen achter de rug. Het kon zich met veel hangen en wurgen toch handhaven in de hoogste klasse. Het Laatste Nieuws had een gesprek met Roger Lambrecht, de sterke man van de Waaslanders.

Lokeren wil komend seizoen herrijzen. De kern ondergaat een serieuze gedaanteverandering en met Peter Maes werd een nieuwe trainer aangeworven, die veel verantwoordelijkheid krijgt. Oorspronkelijk was die rol weggelegd voor Georges Leekens, maar die haakte in laatste instantie af om de Rode Duivels te leiden.

"Ik had gehoopt op Georges. We waren al een eind gevorderd, hij had al zes nieuwe spelers gekozen. Ik kan hem wel begrijpen, hij is 60, dat is een unieke kans."

"Ondertussen hebben we Peter Maes en dat loopt fantastisch. We hadden goede trainers afgelopen seizoen, maar geen goede motivators. Maes kan de kleedkamer beter leiden. De trainer wordt ook eindverantwoordelijke voor transfers. Als hij een speler niet wil, dan kopen we hem niet. Willy Reynders zal zich bezighouden met de jeugd en de omkadering van de eerste ploeg op vraag van Maes. Verhoost kan bestuurder worden en zich op de Afrikaanse transfers concentreren. Erwin Lemmens wordt gehaald als keepertrainer, ook op vraag van Maes."

Toch was er ook veel gedoe rond het weghalen van trainers die nog onder contract liggen. Zowel Leekens als Maes lagen nog onder contract bij hun respectievelijke clubs. Daarvoor kreeg Lambrecht al bakken kritiek.

"Ik ben akkoord dat er een deontologie moet zijn. Maar als in een contract een opstapclausule staat, dan heb je toch niks te vertellen? Maes komt naar hier en in zijn contract staat dat hij een vrij man is als hij 12 maanden 10.000 euro betaalt. Als je niet wil dat een trainer vertrekt moet je zoiets niet in zijn contract zetten hé."

Tot overmaat van ramp vertrok ook commercieel directeur Patrick Orlans. Hij trok naar Club Brugge. "Er gaan een paar sponsors afhaken, dat is zeker. Patrick werkte hier tien jaar, dat zal zich laten voelen. Maar op lange termijn zie ik geen probleem. Het is een verlies, ik was verrast. Dat is echter het lot van het leven. Aan mij om er tegenin te gaan."

Lambrecht zou aan het einde van het vorige seizoen een stap terug zetten, maar ondertussen maakt de 78-jarige voorzitter weer grote plannen. "We hebben een groep van zes, zeven mensen gevormd. Maar zolang niemand voorzitter wil worden is het aan mij om voorop te gaan. We zaten diep, ik ben 78 en voor het eerst in mijn leven was ik een loser. Zo wil ik niet stoppen", besluit de preses.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties