Orlans: "Sfeer, verkopen en team leiden"

Kristof Blomme
| 35 reacties
Orlans: "Sfeer, verkopen en team leiden"
Foto: © SC

Patrick Orlans begon dinsdag aan zijn nieuwe rol bij Club Brugge. In Het Laatste Nieuws geeft hij meer uitleg.

Patrick Orlans trok de deur bij Lokeren achter zich dicht. Hij is nu commercieel en operationeel manager bij Club Brugge. Maar wat houdt zo'n functie precies in? "Ik ga me niet moeien met het sportieve. Na tien jaar Aalst interesseert me dat niet meer. Voetbalmakelaars, daar kan ik niet mee om. Evarist Moonen blijft commercieel directeur, ik kom het team versterken. Mijn grootste talenten zijn: sfeer brengen, verkopen en een team leiden."

Orlans wordt vaak omschreven als een feestpreses. Dat vindt hij geen probleem, maar hij wil meer zijn dan dat. "Voetbalclubs verkopen entertainment. Het hoofdprogramma is de wedstrijd, maar sponsors en supporters horen ook een voor- en naprogramma te krijgen. Er zal feest zijn! Ik zorg voor entertainment, dat is mijn hobby. Maar ik ben geen clown hé. Ik wil ook andere talenten uitspelen. Ik ben een goede verkoper en ben daar fier op."

Hiermee wordt naadloos de overgang gemaakt naar puntje 2 in het takenpakket van Orlans, nieuwe sponsors proberen aantrekken en het product Club Brugge verkopen. "Firma's moeten hier 1 of 2 miljoen kunnen uitgeven, maar ook 5000 of 10.000. Ik ga de straat op en de toer doen. Club moet de place to be zijn. Het vipgebeuren moet top zijn. Belangrijk bij een evenement zijn timing en juiste sfeer. Na 30 jaar weet ik wat waar werkt. Laat me één dag rondlopen in het stadion en de ideeën komen vanzelf."

"We kunnen de Club-supporters laten telefoneren met een Club-abonnement. Er is ruimte voor events: galabal, speelgoedbeurs, kerstmarkt, ... . Ik denk aan een Club Out, een blad met publireportages waarin sponsors kunnen adverteren. Ledboarding rond het veld kan een idee zijn of sponsorpakketten maken. In pakketvorm kun je van 500.000 euro 1 miljoen maken. Het is voor het eerst in mijn leven dat ik me geen zorgen hoef te maken over hoe ik volk naar het stadion moet lokken. Alles wat nu moet gebeuren is het merk Club Brugge verzilveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties