Bond zaait twijfel via interprovinciale eindronde

Bond zaait twijfel via interprovinciale eindronde

Montegnée heeft gisteren via de interprovinciale eindronde promotie naar de vierde klasse afgedwongen.

De Luikse eersteprovincialer won de finale van de interprovinciale eindronde met maar liefst 0-5 bij het Limburgse Herk-de-Stad FC dat een vijftal basispionnen moest missen. Bij Montegnée stonden maar liefst 5 Britten en nog een aantal buitenlanders aan de aftrap. Slechts één Belg stond in de basisopstelling. Dat komt doordat de voorzitter van de club in Montegnée een academie heeft opgericht voor buitenlandse spelers om verdere stappen te zetten in het Belgische voetbal.

Montegnée kan alvast met zekerheid zeggen dat het volgend seizoen in de vierde klasse speelt. Verliezend finalist Herk-de-Stad FC weet het nu nog steeds niet. Door het wegvallen van Beveren en Mol-Wezel in het nationale voetbal bestaat de kans dat er extra stijgers zijn. Hierdoor zou Herk als verliezend finalist ook mogen promoveren naar de vierde klasse. Maar de KBVB doet nog steeds geen uitspraak, zodat tal van clubs in het ongewisse blijven zitten.

De kwestie is namelijk ook van invloed op het provinciale voetbal. Als Herk-de-Stad uit de eerste provinciale Limburg naar 4de klasse stijgt, dan komt er daar een plaats vrij die dan weer zou worden ingenomen door tweedeprovincialer Green Star Beek. Ook in de andere provinciale reeksen zijn er dan extra stijgers. Grote Heide zou dan stijgen van 3de naar 2de provinciale en Kortessem van 4de naar 3de provinciale. Maar de bond zorgt ervoor dat deze clubs amper 1,5 maand voor de start van de voorbereiding op de nieuwe competitie nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn.

Ook in de 3de klasse is nog niet alles opgeklaard. Tongeren verloor gisteren zijn partij in de eindronde tegen Brakel en degradeert in principe naar de vierde klasse. Maar als Peruwelz in beroep zijn afgetrokken punten mag behouden, dan had Tongeren niet eens aan de eindronde moeten deelnemen. Ook loopt er nog een klacht van Tongeren en Veldwezelt tegen Verviers die mogelijk roet in het eten kan gooien van het geschuif tussen 3de, 4de klasse en de promovendussen uit eerste provinciale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties