Interview De Roover: "Gekozen voor ploeg die me absoluut wilde"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
De Roover: "Gekozen voor ploeg die me absoluut wilde"
Foto: © SC

Sporting Lokeren is de meest actieve ploeg tijdens de zomermercato. De Waaslanders realiseerden al zes transfers. De opvallendste aanwinst is tweevoudig Rode Duivel Sepp De Roover.

“Ik had duidelijk de wens uitgesproken om terug naar België te komen.”Dat De Roover,die sinds zijn zeventiende in Nederland voetbalde, zijn handtekening in Daknam zette, is een sterk staaltje transferpolitiek.

Tweede keuze

De rechtsachter, een positie die in België niet dik gezaaid is, stond immers ook in de belangstelling van onder andere Club Brugge. Bij blauw-zwart was De Roover echter pas tweede keus na Marcos.

“Veel mensen begrijpen mijn keuze niet. Een topclub was de eerste optie, maar ik heb gekozen voor een ploeg die me duidelijk graag wil”, zegt De Roover na zijn eerste training aan Voetbalkrant.com.

“Er waait hier ook een nieuwe wind. De ploeg heeft ook heel veel ambitie. Iedereen weet uit welke situatie deze ploeg komt en het is niet realistisch om te denken dat we dat in één, twee, drie kunnen omdraaien. Maar met deze kern hebben we zeker de mogelijkheden om beter te doen dan vorig jaar.”

Knieblessure

Eind november scheurde De Roover de kruisbanden van zijn linkerknie. De 25-jarige Belg kwam bij FC Groningen niet meer in actie, maar stond bij de eerste training van zijn nieuwe werkgever meteen op het trainingsveld. De Roover volgde probleemloos alle oefeningen, al werd hij bij de wedstrijdsimulaties nog beschermd doorPeter Maes.

“Als vrije man kreeg ik veel ballen aan. Dat had ik wel nodig. Individueel sta ik al wel een tijdje op het veld, maar ik heb lang niet gespeeld en mis nog een beetje het balgevoel. Het was ook meteen een pittige training. Een goede test van twee uur die ik zonder problemen heb afgerond.”

De Roover is, net als Maes, afkomstig uit Geel. “Ik ken zijn werkwijze al heel lang, maar ik had nog nooit met hem samengewerkt. Hij is heel gedreven en ambitieus. Tijdens de training staat hij er altijd zeer kort op en is hij zeer fel. Hij wil er altijd voor gaan.”

Rode Duivels

“Ik heb twee interlands gespeeld en had het gevoel dat ik het behoorlijk goed heb gedaan. Nu is het eerst zaak van terug op mijn niveau te komen en dan maak ik misschien terug kans om tot de selectie te behoren. Maar dat is voor de toekomst. Mijn prioriteit ligt nu in Lokeren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties