Kouyaté: "En nu bevestigen"

Kouyaté: "En nu bevestigen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De vakantie zit er weer op voor de Anderlecht-spelers. Cheikhou Kouyaté mocht woensdag de spits afbijten en de eerste persconferentie van het seizoen geven. De Senegalese middenvelder staat voor het jaar van de bevestiging.

Kouyaté heeft er net een maandje Senegal opzitten en de baterijen lijken opgeladen. "Het was een prachtige vakantie", lacht Kouyate de tanden bloot. "Het was fantastisch om de familie terug te zien. Mijn moeder? (lacht) Nee, die is hier in België gebleven. Samen met de moeder van Lukaku is ze op stap geweest."

De lange middenvelder heeft er een heel goed debuutseizoen opzitten. Hij groeide vorig seizoen uit tot een onmisbare pion op het paarswitte middenveld. "Nu moet ik bevestigen. En misschien wat minder geblesseerd zijn. Hoe de eerste trainingen waren? Goed, maar ik ben wel wat stram. Ik speelde al twee maand niet meer, dan is dat normaal zeker?"

Senegal is niet aanwezig op het WK, maar zoals elke voetbalminnende mens volgt ook Cheikhou de wereldbeker. "Spanje is voor mij de favoriet (hij wist toen nog niet dat Spanje verloor van Zwitserland, nvdr.). Brazilië en Engeland hebben mij wat ontgoocheld."

Kouyaté heeft ook de procedure opgestart om Belg te worden. "In Senegal zijn er ook mensen die naar mijn naturalisatie gevraagd hebben. Ik kan er echter nog niets over zeggen. De procedure is gestart, maar hoe lang het gaat duren, weet ik niet. Waarom ik me wil laten naturaliseren? Daar zeg ik nu niets over! Binnen een maand of zo zal ik daar meer uitleg over kunnen geven."

Hij pronkt ook met een gloednieuw kapsel. "Een vriend van me in Senegal doet elke keer mijn haar. Nee, ik heb er gelukkig niet voor moeten betalen. (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties