Van Holsbeeck fier op eerste Amerikaanse aanwinst

Van Holsbeeck fier op eerste Amerikaanse aanwinst
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck zat te glunderen op de voorstelling van Sacha Kljestan. De manager van Anderlecht durfde het woord box-to-box niet in de mond nemen, maar het is duidelijk dat hij in de Amerikaan een mogelijke vervanger voor Jelle Van Damme ziet.

“Ik ben fier om de eerste Amerikaan bij Anderlecht te mogen voorstellen”, begon Van Holsbeeck zijn betoog. “En voor één keer wil ik iemand anders in de honeurs betrekken ook. De man die hem ontdekte: Serge Trimpont.”

Trimpont, een voormalig voetbalmakelaar, woonde een tijd in LA en ontdekte tijdens een MLS-wedstrijd een speler met groot loopvermogen. “Hij belde onmiddellijk naar mij: Herman, er is hier een speler die je absoluut moet zien. Uiteindelijk ben ik dan met Collin naar Philippe Collin naar LA gevlogen en we moesten hem gelijk geven.”

Anderlecht wou de middenvelder direct aantrekken, maar stuitte op problemen met de Amerikaanse structuur. “In Amerika is een speler naast eigendom van de club, ook eigendom van de MLS. We boden 2,5 miljoen euro, maar kregen een njet van de MLS. We verloren Kljestan echter nooit uit het oog.”

Ondertussen waren er wel al kapers komen opdagen. “Celtic bood iets meer dan 3 miljoen, maar ook zij kregen de transfer niet in orde.”

Toch verloor Sporting de polyvalente middenvelder niet uit het oog. “We hebben de transfer doorgeduwd. We hadden een type zoals Kljestan nodig. Een man met een groot loopvermogen en die op alle posities op het middenveld kan spelen. Hij heeft ook een groot infiltratievermogen.” Aan wie doet dat ons denken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties